Нов 90-инчов HDTV телевизор Sharp


Обявен за първи път в Ню Йорк преди няколко месеца, японския производител на телевизори с гордост показа новият 90-инчов AQUOS Smart телевизор. Резолюцията от 1080p, Full LED подсветката и 200Hz честота на опресняване в Sharp LC-90LE745U, помагат да се избегне размазването на картината по време на динамични сцени в екшън филми или спортни предавания. В допълнение, този телевизор е готов за 3D възпроизвеждане и идва с два чифта активни очила.

С помощта на вградения Wi-Fi, потребителският интерфейс Sharp SmartCentral осигурява достъп до стандартен набор от приложения, включително CinemaNow, Facebook, Hulu Plus, Netflix, Twitter, Vudu и YouTube. С допълнително продаваната камера, потребителите могат да използват Skype приложение за интернет разговор с приятели и членове на семейството, докато са пред големия екран.

Инсталирането на телевизора в хола обаче няма да бъде много лесно. Подобно на по-старите телевизори с тръба, 90-инчовият Sharp AQUOS тежи 64 кг. Всеки който се опитва да монтира този гигант на стената трябва да подходи с изключително внимание към дейностите по инсталацията. Въпреки почти трикратното увеличение на площта на екрана в сравнение с 55-инчовия телевизор, 90-инчов представител на Sharp е изненадващо приятелски настроен към потреблението на енергия. Според Sharp, този телевизор консумира по-малко енергия от две 75-ватови крушки и средния разход на електроенергия е около 55 лв. за година. Въпреки това, изумителна цена от над 20 000 лв. няма да допринесе за икономията в домашния бюджет. 90-инчовияттелевизор ще бъде наличен за продажба в България през първата седмица на ноември, от ексклузивния вносител и представител на Sharp - Интерсервиз узунови АД.