Варна Сити Парк - затворен жилищен комплекс

В проекта ВАРНА СИТИ ПАРК с водещ проектант арх. Светослав Станиславов, философия на концепцията е човекът и личното му пространство. Композирани са осем отделни блока с оптимални размери, възприемани в пространството по-скоро като малки бутикови сгради в общ архитектурен ансамбъл. Това дава възможност всеки от жилищните модули да притежава собствен паркинг и парково пространство, прелято в обща градина за целия комплекс. Локация и характерност на района - комплекса се намира в разширения център на гр. Варна, с локация непосредствена близост до бул. Република, отделен посредством зелена зона от него, с поглед към мол “Галерия“, в близост до търговски комплекс „Варна Тауърс” и на 200 м.от главния булевард „Владислав Варненчик“.

Комплексът се състои от сгради с висококачествен дизайн и функционалност, ситуирани в среда с богата зеленина, удобни комуникации и комфорт на обитаване.
Имотът е отделен в посока югоизток с едроразмерна растителност.
Предвидено е локално платно по външните граници, което обслужва всяка от предвидените паркинг-зони и жилищни блокове, което ще намали шума и ще увеличи комфорта на живот в комплекса.
Предвидената етажност за комплекса е - 6 етажа плюс терасовиден, като на терасовидния етаж са разположени най-просторните жилища. Постигнатата обща РЗП е 27 590 кв.м, която е 50% от възможната по градоустройство, с цел обезпечаване на площи за озеленяване и отдих.
Предвиден е централен вътрешен двор, богато озеленен и благоустроен, с детски площадки, водни площи, места за отдих. Обслужващите площи на комплекса са ситуирани в близост до входа, с което се намалява рискът от пренаселване на комплекса с външни посетители и се осигурява по-добър комфорт на живот.

Ортогоналната форма и разположение на сградите е в синхрон с околното застрояване и въпреки съвременната си визия и замисъл се вписва в контекста, без да се натрапва. Привидно "случайното" отнемане на обем от общия раздвижва монотонността на повтаряемите етажи и създава уникален образ на сградата от различни перспективни ракурси. Постигнат е свеж и елегантен дизайн с помощта на заоблените ръбове на обемите и белия цвят на сградите, с подчертано достъпни материали и лесни за изпълнение форми. Омекотяването на обемите в контактните зони с другите сгради създава леко и уютно пространство без излишна агресия, подходящо за жилищна среда. Белият цвят абсорбира светлина и оптично създава илюзия за по-големи пространства между сградите.

Официален сайт: www.troshevo.varnacitypark.bg

ПРЕДИМСТВА НА КОМПЛЕКС ВАРНА СИТИ ПАРК

ИЗТЕГЛЕТЕ БРОШУРА

ИЗТЕГЛЕТЕ ПОДРОБЕН КАТАЛОГ

Публикации

citybuild.bg

www.the-building.eu

stroitelstvo.info

starh.bg

Контакти:

Елена Димитрова
ръководител проект
Mall Varna
Варна, 9009
бул."Вл.Варненчик" №186, ет.3
тел.: 052/687 678
факс: 052/630 730
GSM: 088 729 22 33
e-mail: vcp@isu.bg